///

Kies je voor je gelijk of voor je geluk?

Hoe lekker is het om gelijk te krijgen. Helemaal als je eerst niet gehoord werd, een hard bevochten gelijk, en dan toch het gelijk aan jouw kant. Zo, lekker puh. Aan de andere kant staat helaas je ongelijk. De pijn van het verlies. Plus de zwaarte van de strijd. Zo vermoeiend, zo ellendig. Pffff …

Laat het los, laat het gaan

Die hele strijd om gelijk, alle spanningen die het met zich meebrengt … Laat het los. Stop met dat gevecht om dingen die er vaak niet eens toe doen. Het staat je geluk in de weg. Het leven wordt zoveel leuker en makkelijker zonder dat eeuwige gedoe.

Geluk is de beste keuze

Kiezen voor je geluk. Dat betekent niet dat je nooit meer gelijk hebt. Of dat je alles maar naast je neer moet leggen. Het betekent vooral dat je die persoonlijke strijd loslaat. Want als je eerlijk bent, gaat het in al die kwesties uiteindelijk niet om gelijk maar om een beste keuze. Wat goed is, of rechtvaardig. En om wie de verantwoordelijkheid heeft om de keuze te maken. Die beslist – of ‘ie echt gelijk heeft zal dan daarna blijken. En ook hier zie je een voordeel van kiezen voor je geluk. Want geluk betaalt zich niet uit in de toekomst. Geluk ervaar je nu.

Zoek in jezelf

Hoe doe je dat dan, kiezen voor je geluk. Tja, dat is lastig. We zijn zo gewend om maar steeds die strijd aan te gaan dat we dat geluk helemaal uit het oog verloren zijn. We denken dat we geluk vinden door gelijk te halen. Vergissing. Wat dan wel? Anders naar geluk kijken. Het geluk in jezelf vinden. Op zoek naar die plek in jezelf die vol is van liefde, vrede en zuiver geluk. En hiervoor kiezen als de strijd van het gelijk opkomt. Dan kies je in die strijd voor wat goed is, zonder jezelf te verliezen. En belangrijker, zonder je geluk te verliezen.

En nu jij …

En nu? Nu is het aan jou. Weet je niet hoe? Dan kan ik je wel helpen. Dat heb ik vaker gedaan, iemand zijn of haar geluk laten vinden. Bel of mail me, via martijn@hoi.nl . Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn en welke aanpak het beste bij jou past. Veel geluk met je geluk.